{ "title": "Kırmızı Kedi", "image": "https://www.kediler.gen.tr/images/kirmizi-kedi.jpg", "date": "20.01.2024 10:05:52", "author": "esin", "article": [ { "article": "
Kırmızı kedi, Akıllı, sakin huylu ve yumuşak sesli olan bu ırk yeni insanlara ve yeni bölgelere kolayca alışabilir. Sadık ve bulunduğu ortama bağlıdır. Ailenin bütün fertlerine kendini sevdirir, fakat seveceği sahibini ise kendi belirler. Sahibinin yanında bulunmaktan hoşlanır ancak kesinlikle kucak kedisi değildir. Sahibi ile zaman geçirmeyi ve ilgi çekmeyi sever. Özellikle atılan bir oyuncağı geri getirmekten büyük haz alır. Sessiz bir kedi cinsidir. Diğer cinslerle ve insanlarla iyi anlaşır. Rahat ortamları sever ancak gerektiğinde iyi bir fare avlayıcıdır. Hem evde hem de bahçede yaşayabilir ancak olmayı sevmez.

Görünüş ve Vücut Yapısı: bu ırk kedilerin en belirgin özellikleri oldukça küçük ve iç kısma doğru kıvrık kulaklarıdır. Kulağın kıvrıklığı, kıkırdak yapısının kıvrık olmasıyla alakalıdır ve genlerinde bulunmaktadır. Kulakları çeşitli olaylar karşısında aşağı yukarı oynayabilir. Bu kulak yapısı kırmızı kedi cinsinin ne kadar dikkatli hayvanlar olduğunu ortaya koymaktadır.

Yuvarlak, geniş bir kafa yapısı ve sağlıklı dişleri ile güçlü bir çeneye yapısına sahiptir. Ağız yapısı biraz uzun ve öne doğru çıkıntılıdır. Kıvrımlı duran ağız gülen bir surat ifadesi kazandırır. Çıkıntılı yanaklar, hafif kavisli kısa bir burun yapısı vardır.

Yüzüne sevimli bir ifade kazandıran göz yapısı geniş, yuvarlak ve birbirinden olabildiğince ayrıktır. Gözleri genel olarak altın ya da bakır rengindedir. Fakat tüy rengi ile uyumlu olarak farklılık gösterebilir. Ayrıca gözler, zaman zaman tuhaf bir şekilde iki rengi birden gösterebilir.

Geniş göğüsleri ve gelişmiş omuzları ile orta boylarda, yuvarlak hatlara sahip bir kedi cinsidir. Kaslı bir vücut hatları vardır. Bacak yapıları vücuduna oranla oldukça kısa fakat güçlü, patiler kıvrımlıdır. Kıvrık kulakları ile bilinen bu cins Amerika'da populer ilk on kedi arasında bulunur.

Bütün yavrular düz kulaklı olarak doğar ve ortalama olarak 3 hafta sonra kulakları kıvrılmaya başlar. Kulak yapılarının kıvrımlı olması işitmeye engel değildir. Ancak bir hastalık durumu bulunuyorsa ya da hava çok sıcaksa kulaklardaki kıvrıklık azalır. Diğer kedilere göre daha fazla kulak salgısı vardır fakat bu durum normaldir ve herhangi bir enfeksiyona işaret etmez. Sağırlığa rastlanabilir, fakat bu ırkın kıvrık kulakları ile değil beyaz tüy genleri ile alakalıdır. Vücudunu örten tüyleri kısadır.

Tüy Bakımı: Orta seviyede tüy bakımına ihtiyacı duyarlar. Haftada iki üç kez fırçalama gerekir. Mayıs aylarında bölgesel olarak mevsime bağlı bir tüy dökümü yaşarlar. Bu dönemde fırçalamaların sürekli yapılması ölü tüylerin dökülmesini kolaylaştıracağından faydalıdır.

Kökeni: Afrika vahşi kedisine benzemesinin sebebi eski ingilizlerin abyssinian cinsini geliştirmek için yapmış oldukları araştırmaların sonucudur. Diğerlerine oranla oldukça saf ve eski bir ırk olmasına rağmen bu kedilerin antik Mısır'ın mumyalanmış kedilerinin direkt torunları olduğu tam olarak söylenemez. Bin sekiz yüz altmışların karmaşık dönemlerinde kuzey Afrika'da görev yapan ingiliz subayların Abyssinia'dan aldıkları ilk anıkedilerden biri \"Zula\"dır.
" } ] }