{ "title": "Kedi Patisi", "image": "https://www.kediler.gen.tr/images/kedi-patisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 09:06:55", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kedi patisi şeklinde yapılan kurabiyeler hem lezzeti hem de şekli ile misafirlerinizin ya da varsa çocuklarınızın çok beğeneceği bir tariftir. İsmini şeklinden alan bu kedi patisi çikolatalı kurabiye tarifinin yapımı biraz karışık olsa da bir kere yaptığınız hem çabucak öğrenecek hem de vazgeçemeyeceksiniz. Sözü daha fazla uzatmadan bir an önce tarifimize geçelim. Kolay gelsin.

Kedi Patisi Kurabiye İçin Malzemeleri
Kedi Patisi Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için ilk olarak, çukur bir kap alınır ve içine 110 gram tereyağı koyulup, üzerine de yarım su bardağı pudra şekeri eklenir. Kabın içindeki tereyağı ile pudra şekeri bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır. Karıştırma işlemi bittikten sonra, karışımın içine bir adet yumurta eklenir ve hepsi yine bir çırpıcı yardımı ile çırpılır. Daha sonra, karışımın içine vanilya eklenip karıştırma işlemine devam edilir. Tüm malzemeler birbirine iyice karışınca, karışıma yarım çay kaşığı tuz ile 150 gram mısır nişastası da eklenir ve tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra, çırpma işlemi bitirilip, çırpıcı kenara alınır. Ardından, karıştırılan malzemelerin içine yavaş yavaş un eklenir ve yoğurma işlemine başlanır. İlk önce yarısı, yoğurma işlemine başladıktan iki dakika sonra da diğer yarısı olmak üzere toplam 1 su bardağı un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra, elde edilen hamur bir streç filme sarılarak dinlendirilmek üzere buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar bekletilir. Dinlenen kurabiye hamuru buzdolabından alınır ve küçük küçük parçalara ayrılıp oval şekli verilip düz bir zemin üzerine dizilir. Şekil verilen hamurların bir ucuna çatal ile bastırılarak pati izi oluşması sağlanır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve hazırlanan kurabiye hamurları bu tepsiye dizilir. Tepsi önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyulur ve tam kızarmayacak şekilde pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından alınarak soğuması için bir müddet beklenir. Daha sonra, soğuyan kurabiyelerden bir tanesi alınır ve alt kısmına marmelat ya da isteğe göre farklı malzeme sürülerek başka bir kurabiye ile kapatılır. Diğer kurabiyelere de aynı işlem uygulanır. Son olarak, kedi patisi kurabiyelerin çatal ile basılmamış olan kısmı eritilmiş çikolataya batırılır ve servis tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }