{ "title": "Kedi Banyosu", "image": "https://www.kediler.gen.tr/images/kedi-banyosu.jpg", "date": "21.01.2024 07:09:49", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "
Kedi Banyosu, Hayvanları içinde kendi temizliğini kendi yapan kedilerin çok fazla yıkanmasına gerek yoktur aslında. Fakat herhangi bir zararlı böcek ya da pirelenme olayını engellemek için yıkanması gerekmektedir. Kediler günlerini büyük bir kısmını kendilerini temizlenmeye ayırmaktadır. Suyu çok fazla sevmeyen kedileri banyoya alıştırmak için yavruyken suya alıştırılması gerekmektedir. Yavruyken belli aralıklarla suya alıştırılması yetişkinlik dönemi için fayda sağlayacaktır.

Kedileri banyoya alıştırmak için şu yollar izlenmelidir

Öncelikle kediyi banyo yaptırırken gerekli olan havlu, kedi şampuanını ve iki geniş kap hazırlanmalıdır. Kedinin kaymayacağı bir küvet seçilmelidir. Daha sonra üzerine kedinin beline gelecek kadar ılık su doldurun. Suyun sıcaklık seviyesine dikkat edilmelidir. Su koyduktan sonra kedi için uygun şampuanı küvetin içine boşaltın. Suyu köpürdükten sonra kedinizi içine yerleştirin. Kediyi yerleştirirken sakin olmak gerekmektedir. Banyo esnasın da iki kişi olmakta fayda vardır. Kediye bir süre okşayarak onun sakinleşmesini sağlayın. Duş suyunu açın ve sıcaklığına dikkat edin. Suyun kedinin yüzüne çarpmaması gerekir. Kediyi tam olarak ıslattıktan sonra vücudun her yerine şampuan dökün ve masaj yaparak vücudunu köpürtün. Şampuanlama işlemini tamamladıktan sonra ılık bir suyla boyundan kuyruğa doğru yumuşak hareketlerle durulayın. Sabun kalmaması için defalarca durulayın. Çünkü sabun kalıntıları kedilerin derilerini tahriş eder, pişik olmasına enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Yıkama işleminde kulak ve gözlerin temizlendiğine dikkat edin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kedinizi küvetten çıkarın ve havluya sarın. Havlu ile nazikçe ve kedinin canını acıtmadan kurulayın. Kedinin iyice kurulanmış olduğundan emin olun. Gerekirse Saç kurutma makinesi ile orta derecede kurulayın.
" } ] }