{ "title": "Hamile Kedi", "image": "https://www.kediler.gen.tr/images/hamile-kedi(1).jpg", "date": "21.01.2024 04:54:51", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Hamile Kedi kedilerin en önemli olaylarındandır. Eğer kedinizi çiftleştirmeyi düşünmüyorsanız bunu engellemek için en iyi yöntemin kısırlaştırmak olduğunu söylememiz gerekmektedir. Bunun dışında yavru kedilerinizin olmasına hazırsanız büyük bir maceraya atılmak üzere hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

Hamile Kedilerin Belirtileri Nelerdir?

Hamile kedilerin gebe olduklarını gösteren apaçık birtakım belirtileri bulunmaktadır. İlk özellik olarak kedilerin kızgınlık döngüsünün sona ermesi şeklindedir. Diğer bir başka belirti olarak ise kedinin meme uçlarının şişerek daha koyu bir kırmızı renk haline gelmesidir. Hamile kedi gittikçe açılan iştahıyla göze çarpmakla birlikte sabah rahatsızlığı olarak anılan bazı belirtileri de gösterebilmektedir. Hamileliğin ilk 5 haftasını atlatan kedinin karnı gittikçe şişerek doğum gerçekleşene kadar bu şişme devam edecektir.

Hamile kedinin belirtilerinden birisi de huysuz ve kendini sevdirmeyen kedinizin birdenbire sıcakkanlı ve etrafınızda dolaşan bir kedi haline gelmesi olacaktır. Diğer yandan oldukça sevecen olan kediniz birdenbire aksileşerek kendini soyutlayabilmektedir. Tıpkı insanların hamilelik süreci gibi değişimler olabilmektedir.

Bu belirtiler dışında kedinizin hamile olup olmadığıyla ilgili tam kesin bilgiye ulaşmak için kedinizi veterinere götürmeniz daha da sağlıklı olacaktır. Hamile kediler doğumlarını genel olarak oldukça güçlü şekilde gerçekleştirmektedirler.

Hamile Kedilerin Doğumdan Sonraki Beslenmeleri ve Konforu Nasıl Olmalıdır?

Hamile kedilerin doğum sürecine kadar yapılabilecek pek de fazla bir şey bulunmamaktadır. Sağlıklı bir şekilde beslendiğinden emin olmanız ve yeterince su içip içmediğini kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Doğum sonrasında anne kedinin ve yavrularının güçlü ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için etkili kedi mamalarından alınarak beslenmeleri sağlanmalıdır. Yavru kediler sütten kesilinceye kadar kedi mamalarından beslenmelidir.

Hamile Kedi Doğuma Nasıl Hazırlanmaktadır?

Hamile kedinin doğuma hazırlanma sürecinde kendine sessiz ve sakin bir ortam arama çabasına girdiğinizi görebilirsiniz. Eğer evde beslediğiniz kediniz doğum için böyle bir arayışa giriyorsa kutu içine yumuşak havlular koyarak bu ortamı sağlayabilir ve kedinizi bu ortama girmeye alıştırmalısınız. Aksine evin herhangi bir yerinde doğum gerçekleştirebilirler.

Hamile kedinin doğumunun yakın olduğunu memesinden süte benzer bir akıntı gelmesinden anlayabilirsiniz. Kedinizin vücut sıcaklığı 38 derecenin altına düştüğünde doğumun yakın olduğunu anlayabilirsiniz. Hamile kedi doğum esnasında oldukça güçlü sesle bağırarak kasılmalar gösterebilir. Kediler doğumu genellikle tek başına gerçekleştirmektedirler.

Hamile Kedinin Yavruları Doğurma Süreci Nasıldır?

Bir batında doğan yavru kedi sayısı 2 ile 5 arasında değişebilmektedir. Hamile kedi doğum yaparken çoğunlukla 10 dakika ile 1 saat arasında değişen zaman diliminde mola vermektedir. Eğer kedinin daha da yavruları olacağını biliyorsanız ve bu mola üç saatten uzun sürdüyse kedinizi mutlaka bir veterinere götürmeniz gerekmektedir.
" } ] }